HomeЗа нас

За нас

Карго Линк е компанија за комплетно организирање на авионски транспорт на стока, формирана во 2005 година во Скопје, со седиште во карго центарот на аеродромот Александар Велики Скопје.

Од самиот почеток компанијата континуирано расте и се развива и овозможува комплетна услуга за пратките од моментот на превземање до нивната крајна достава.

Со нашето повеќе годишно искуство во авионскиот транспорт на стока од 1979 година и постојаната едукација, од 2012 година сме и генерален карго агент на Туркиш Карго за Македонија, истовремено соработуваме и со сите останати авиокомпании кои оперираат од Скопје Adria Airways, Croatia Airlines, Czech Airlines, DHL, FedEx, Fly Dubai, Air Serbia, Lufthansa Cargo и TNT.

Поседуваме валидни лиценци издадени од сертифицирани авиокомпании, членки на “IATA”: Основна карго лиценца и лиценца за превоз на опасни материи.

 

Во нашето долгогодишно работење успешно соработуваме со голем број на компании меѓу кои би ги издвоиле:

 

AGS REPLEK Farm ADING galafarm economic-parfemi johnson controls
svemek global-log boro kajevic Interdean ata
 RK
amc ISKRATEL automakedonija eam eurokompozit- MADESJO
ram sksped schenker dima france embassy fkc
Turkish Embassy kemet gebrueder-weiss mkd timeless modish tav
orbit fedex